skip to Main Content

De Kleine Theetuin in de Duinen: elke dag op Texel

Met de promotie van ‘Huisgenoten’ in volle gang zou ik bijna vergeten dat er in juni een nieuwe roman van mij uitkomt: ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’. In dit boek draait het om de nichtjes Fleur en Rosa die samen in Amsterdam drie patisseriewinkels runnen. Maar als Fleurs vriend Cas verliefd wordt op Rosa verandert hun beider leven drastisch. ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’ is het eerste deel van een trilogie en ik ben inmiddels al aardig gevorderd met deel 2: ‘De Kleine Theetuin in de Zon’. Het schrijven aan mijn verhalen is voor mij altijd een heerlijke bezigheid, maar aan deze serie beleef ik extra veel plezier want het verhaal speelt zich grotendeels af op Texel. En dat betekent dat ik in gedachten elke schrijfdag mag afreizen naar mijn geliefde eiland. Want ik ben gek op Texel. Ik ga er minstens een keer per jaar een weekje heen en vaak ga ik ook wel een dagje op en neer. Het is dan ook heerlijk om nu achter de computer te kruipen want ik mag schrijven over Texel.

Texel

Texel: overal mooi

In mijn Theetuin-serie zullen andere Texelliefhebbers veel herkennen. De, overigens geheel fictieve, theetuin ligt in het populaire dorpje De Koog. Voor mijn twee hoofdpersonages uit het eerste deel, Fleur en Rosa, begint de reis naar Texel zoals die voor elke andere bezoeker begint: in de haven van Den Helder, waar je de veerboot al van verre ziet aankomen. Hoewel je dan nog niet op de plaats van bestemming bent, begint de vakantie daar. Na een overtocht van zo’n 20 minuten rijd je het weidse eiland op. Links zijn de duinen waarachter de Noordzee ligt en rechts beschermt de Waddendijk het eiland tegen de grillen van de Waddenzee. En tussen die duinen en de dijk biedt Texel je een afwisseling aan landschappen en gezellige dorpjes. Het is overal mooi op dit eiland en in mijn trilogie zal je dan ook diverse herkenbare plekken tegenkomen. Heerlijk als je zelf even niet op Texel kan zijn. En voor mij als auteur is het tijdens het schrijven net alsof ik er toch even ben.

Gebakjes en ander lekkers

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, draait het in ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’ niet alleen maar om Texel. Fleur is een patissier en ze maakt de lekkerste gebakjes. Ook dat is geen toeval want ik ben gek op gebak. Het eerste wat ik doe als ik ergens op vakantie ga, is de bakker opzoeken en kijken wat ze in de etalage hebben staan. En ik doe meer dan alleen maar kijken, meestal koop ik het ook. Al met al kun je met ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’ heerlijk wegdromen op het strand (van Texel of ergens anders) met een gebakje bij de hand. Ik hoop dat je gaat genieten van mijn nieuwe boek!

Back To Top