skip to Main Content

De puntjes op de ‘i’

De afgelopen weken stonden voor mij vooral in het teken van de puntjes op de ‘i’ zetten. Over een kleine maand komt ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’ uit en daar moest natuurlijk, zoals altijd, op het laatste moment nog van alles aan gebeuren. Dan wordt er even veel heen en weer gemaild tussen mij en de redacteur. In dit geval was ik nog erg bezig met de locatie: Texel. Ik schrijf veel vanuit mijn herinneringen. Nu heb ik, dat durf ik gerust te zeggen, een zeer goed geografisch geheugen, maar gelukkig bestaat er ook nog zoiets als Google maps voor de extra check. Vervolgens komt dan de drukproef en ondanks het feit dat we veel tijd hebben besteed aan de tekst, blijken er toch nog foutjes in te zitten. Het is wat dat betreft bij elk boek hetzelfde. In dit geval kregen we ook nog een korte discussie over de achterkant van de cover. Moest die groen of roze worden? Ja, dat kan echt een dilemma zijn, hoor, geloof mij maar. Maar we hebben een keuze gemaakt. Welke kleur het is geworden? Dat zie je dus over een maand!

Janne en haar Huisgenoten

Ondertussen gaat de promotie voor onze serie ‘Huisgenoten’ gestaag door. Hebben jullie al kennis gemaakt met Janne en de vier andere meiden? In blogs op Facebook leer je ze steeds beter kennen. Heb je die blogs nog niet gelezen? Je vindt ze hier. Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen is Janne een hardwerkende, kick boksende verpleegkundige die gek is op lekker, maar niet noodzakelijker wijs gezond, eten en katten. Ik heb Janne aardig wat eigenschappen van mij meegegeven. Oké, niet dat kickboksen, maar katten en lekker maar niet noodzakelijker wijs gezond eten zijn wel zaken waar ik van houd. De serie ‘Huisgenoten’ is hier te horen en nu is het aftellen naar de e-books van deze serie want die komen er ook aan. Daar kijk ik ook erg naar uit.

Andere projecten

Andere schrijfprojecten gaan ook door. Ik ben druk aan het schrijven aan het tweede deel van de Theetuinserie. En dat betekent weer regelmatig in mijn beleving terug naar Texel. Daarnaast lopen er ook diverse projecten van opdrachtgevers. Zakelijke teksten, maar niet minder leuk. Mijn schrijfdagen zijn vaak gewoon te kort gezien alles wat ik zou willen doen. Zoveel verhalen en ideeën, soms loopt mijn hoofd ervan over. En wie weet gaat een deel van die verhalen en ideeën ook ooit het licht zien, of liever gezegd de boekenplank. Net zoals ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’ want dat boek ligt nu, hopelijk helemaal compleet en wel, dan toch eindelijk bij de drukker!

Back To Top