skip to Main Content

Eindelijk weer een update!

Het was wat stil hier de afgelopen maanden, maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten. Integendeel, het zijn drukke tijden. Volgende maand komt ‘De Kleine Theetuin in de Zon’ uit, het tweede deel van de theetuin serie.

Hier alvast een tipje van de sluier over dit boek:

Fleur runt een theetuin op Texel, maar het werk groeit haar boven het hoofd. Ze roept de hulp in van Laura, een oud klasgenoot. Laura heeft net ontslag genomen bij haar baan als hoofdpatissier in een hotel in Amsterdam. Ze neemt Fleurs aanbod aan en vertrekt met haar broer Alistair naar Texel. Het contrast met Amsterdam is groot en het kost haar dan ook veel moeite om te wennen. Dan komt ook nog haar oude manager David – waarmee ze op gespannen voet staat – op het eiland werken. Ze moet hier zo snel mogelijk weer weg…

Kyra, een vriendin van Fleur, heeft samen met Rosa een atelier op Texel. Als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Oude angsten over falen steken de kop weer op: is ze in haar eentje wel goed genoeg? Ze krijgt hulp van Alistair, Laura’s broer, en ontwikkelt sterke gevoelens voor hem. Alistair heeft na een ernstige ziekte echter een muur om zich heen gebouwd en lijkt niemand binnen te laten. Kan hij de gevoelens van Kyra beantwoorden?

Daarnaast ben ik ook alweer druk bezig met het derde deel. Dit boek heeft nog geen titel, maar het is al behoorlijk ver gevorderd. En ik kan alvast verklappen dat ook in dit derde deel weer een aantal nieuw en oude personages hun opwachting maken. Wie dat zijn? Tja, daar kom je pas achter in de zomer van 2023.

Naast mijn verhalen heb ik momenteel een aantal grote schrijfopdrachten. Ik schrijf leermiddelen voor zorgopleidingen en bijscholingen en daar heb ik het momenteel druk mee. Het is leuk om mijn dagelijkse werkpraktijk te vertalen naar begrijpelijke en duidelijke teksten voor (aanstaande) zorgmedewerkers. En het is ook een hele uitdaging. Maar ik doe het graag want het is belangrijk de kwaliteit van ons vak te blijven verbeteren. En hopelijk trekt dit mooie vak dan ook meer mensen.

Tot slot herinnerde een berichtje op Facebook me eraan dat het een jaar geleden is dat onze serie ‘Huisgenoten’ verscheen. Als je nog opzoek bent naar een heerlijke Feelgoodserie dan zou ik die serie zeker eens proberen. Het was een uniek project om aan te werken met 4 andere auteurs.

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Dit is dus alweer een jaar geleden. De tijd gaat echt snel. Gelukkig maar want ik kijk met spanning uit naar de verschijning van ‘De Kleine Theetuin in de Zon’ volgende maand. Ik ben heel benieuwd wat je van dat boek vindt!

Back To Top