skip to Main Content

En dan is het opeens zo ver!

Het schrijven van een boek is en blijft een bijzonder proces. Na maanden van intensief aan een verhaal werken, stuur je het op een dag naar de uitgever en dan blijft het lange tijd stil. Er volgt wat overleg over de cover, een redactieronde en uiteindelijk de drukproef. Al die tijd is het verhaal nog steeds niets anders dan woorden op het scherm of, in het geval van de drukproef, een slordig pak papier. En dan opeens, eigenlijk toch nog een beetje onverwacht, staat de postbode voor de deur met een grote, zware doos. Meteen weet je: daar zijn ze! En ja hoor, opeens is je verhaal een boek. Een echt, heus boek dat je in je handen kan houden, open kan slaan en kan bewonderen. Voor mij, en waarschijnlijk voor heel veel auteurs, is en blijft dat moment dat je voor het eerst je boek in handen houdt, het leukste moment van het hele schrijfproces. Afgelopen weekend kreeg ik mijn nieuwe boek, ‘De kleine Theetuin in de Duinen’ dan toch eindelijk in handen. En let op, want vanaf  deze week kun ook jij mijn nieuwe roman in handen hebben.

 

Fleur, Rosa en opa

In ‘De kleine Theetuin in de Duinen’ maak je kennis met de nichtjes Fleur en Rosa en hun stugge opa Leen. Opa Leen runde een kleine bakkerij met theetuin op Texel, maar na de dood van zijn vrouw, de geliefde oma van Fleur en Rosa, is de bakkerij een ruïne en is Leen er in geslaagd veel vijanden te maken. Leen zet uiteindelijk zijn trots opzij en vraagt Fleur en Rosa, die samen een succesvolle patisserieketen in Amsterdam hebben, hem te komen helpen. Maar wat Leen niet weet is dat Fleur en Rosa nauwelijks meer met elkaar praten en dat hun patisserieketen aan hun ruzie ten onder dreigt te gaan. Voor beiden is opa’s noodkreet een kans de situatie te ontvluchten. Maar op Texel worden ze onvermijdelijk weer met elkaar en met hun lastige opa geconfronteerd. Nieuwsgierig geworden naar hoe dit afloopt? Vanaf 8 juni is dit boek overal verkrijgbaar! Bijvoorbeeld hier.

 

Nog meer post

De post bracht deze week niet alleen ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’, maar ook nog een vijftal andere boeken namelijk de complete ‘Huisgenoten’ serie. Dat was een super leuke verrassing. De papierenversie is een zogenaamd vooruit exemplaar en helaas zijn de boeken niet als papierenversie te koop. Maar de komst van het pakketje gaf wel het startsein van een belangrijk moment voor deze serie namelijk de verkoop van het e-book op Kobo.nl voor € 5,99 per e-book of gratis met je Kobo-plus abonnement. ‘Huisgenoten’ is het resultaat van een unieke schrijfsamenwerking tussen Renée Olsthoorn-Zoutendijk, Saskia Oudshoorn-van Der Meulen, Evelien de Raaff, Chantal Schellekens Claassen en ikzelf onder het pseudoniem Emma Zomer. En natuurlijk is de hele serie ook nog steeds te beluisteren via Storytel. Dus al met al waren het een paar leuke weken. En het hele schrijfproces is inmiddels weer opnieuw begonnen. Ik ben behoorlijk op weg met ‘De Kleine Theetuin in de Zon’, het tweede deel van de Theetuinserie. Maar eerst maar eens genieten van deel 1. Lees je mee?

 

 

Back To Top