skip to Main Content

Het is weer voorbij die mooie zomer op Texel!

Nog een paar dagen en dan doet september zijn intrede. De zomer nadert onherroepelijk zijn einde. Ik was ook even in zomerrust, tenminste op mijn social media want verder was ik druk bezig. Als eerste was er natuurlijk de leesclub voor ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’. Wat een leuke reacties mocht ik daar ontvangen. Ik heb met plezier meegelezen en ik vond het ook erg leuk hoe lezers bepaalde plekken op Texel herkenden. Wat is het toch een heerlijk eiland, hè? De afgelopen zomer mocht ik er elke dag verblijven: in gedachten dan want ik ben vooral heel druk bezig geweest met het schrijven van deel 2 van de ‘Theetuin’ serie: ‘De Kleine Theetuin in de Zon’. Veel leesclub deelnemers zijn nieuwsgierig naar het vervolg en vragen zich af welke personages ze gaan terugzien. Ik kan al wel onthullen dat Rosa en Fleur ook weer hun opwachting maken, maar of ze ook echt de hoofdrollen zullen hebben? Dat is nog even afwachten.

Echt op Texel

Tussen de bedrijven door ben ik nog wel echt een dagje naar Texel gereisd. Dan doe je in razend tempo even een snel rondje hoogtepunten: koffie bij Bakker Timmer, strandwandeling, even langs de waddendijk slenteren, vogelgebieden bezoeken en tot slot een puddingbroodje halen bij de Reuze Aardbei. O, en natuurlijk gingen we heel even naar de boekenwinkel in Den Burg. En daar lag hij hoor, ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’. Echt gaaf om mijn boek op Texel te zien. Verder natuurlijk maar kijken, kijken, kijken. Welke plekken zijn leuk om te gebruiken in deel 2 en 3? Ja, want nu deel 2 bijna klaar is, ben ik alweer bezig met de opzet van deel 3. Hoe gaat dat verhaal lopen en wie gaan daarin schitteren? Ideeën genoeg, maar ik moet ze nog uitwerken. De komende maanden worden dus nog erg druk met schrijven en herschrijven. In november moet de eerste versie van deel 2 klaar zijn en dan hup, gelijk door met deel 3.

Andere projecten

Veel schrijftijd gaat ook naar een aantal professionele opdrachten waar ik druk mee bezig ben geweest. Ik schrijf elke maand blogs voor een Internet Marketing bedrijf en voor een andere opdrachtgever schrijf ik e-learnings voor zorgmedewerkers. Beiden erg leuk om te doen. Ik denk inmiddels ook weer na over nieuwe verhalen. Dat staat nooit stil. Soms komen ideeën spontaan in me op door het lezen van een bericht, het horen van een naam of het zien van een bepaalde plaats. De meeste ideeën verdwijnen weer even snel als ze gekomen zijn want ik heb simpelweg de tijd niet om alles uit te werken, maar sommige blijven hangen en dan maak ik daar alvast wat notities van. Voor later, je weet maar nooit. Toch zal ik wel nooit al mijn ideeën uit kunnen werken tot een verhaal. Dan zou ik dag en nacht door moeten schrijven. Voorlopig ga ik weer lekker in gedachten naar mijn geliefde Texel om verder te werken aan de Theetuin serie. Heb jij die nog niet gelezen? Hier is het eerste deel te koop. Deel 2 volgt in de zomer van 2022. Maar laten we eerst nog even genieten van de laatste dagen van deze zomer!

Back To Top