skip to Main Content

Huisgenoten, een nieuwe serie

Onze nieuwe serie ‘Huisgenoten’, ik ben er zo trots op! Het is een uniek project waar ik als auteur met heel veel plezier aan heb gewerkt. Nou ja, eigenlijk werk ik er nu nog steeds aan. Elke dag kun je een nieuw blog lezen op de Facebookpagina van ‘Huisgenoten’. Ook deze blogs worden geschreven door de vijf auteurs die deze serie hebben geschreven: Evelien de Raaff, Saskia M.N. Oudshoorn, Renée Olsthoorn, Chantal Claassen en ik. Elke dag een blog van een van de huisgenoten zodat je alvast de personages leert kennen die het Utrechtse studentenhuis bewonen. Dus ik, en de andere auteurs, zijn nog druk bezig met deze serie. Inmiddels ben je er misschien al achter voor welke huisgenoot ik heb geschreven: inderdaad Janne.

Huisgenoten

Janne, verpleegkundige

Janne werkt als verpleegkundige in een ziekenhuis in Utrecht. Geen toeval natuurlijk want ik heb zelf ook een zorgachtergrond hoewel ik van oorsprong verzorgende ben en geen verpleegkundige. Janne zit op kickboksen en heeft heel regelmatig moeite on track te blijven qua dag- en nachtritme. Haar verhaal begint dan ook als ze helemaal gedesoriënteerd in haar ochtendjas binnenstapt bij de jaarlijkse barbecue van de huisgenoten. Janne is rustig, serieus en af en toe wat zwaar op de hand. Soms heeft ze moeite met haar wat meer uitbundige huisgenoten, maar tegelijkertijd is ze dol op hen. Janne’s leven verloopt in een rustige regelmaat van werken en kickboksen, slapen en weer werken, totdat op een avond, na een avondje stappen met haar huisgenoten, haar hele leven op zijn kop komt te staan. Maar zoals je binnenkort kunt lezen verandert ook het leven van Lydia, Eva, Esmée en Charlot geleidelijk. Kortom, in dat studentenhuis in Utrecht valt er veel te beleven.

Huisgenoten

Tien maanden geleden….

Ongeveer tien maanden geleden vroeg mijn uitgever Zomer & Keuning of ik mee wilde schrijven aan dit project. Het was schrijven met een strakke planning waarbij ik en de andere auteurs steeds in een bepaalde periode vier hoofdstukken af moesten leveren, natuurlijk ook nog een beetje afgestemd op elkaar. Een enorme uitdaging want op deze manier had ik nog nooit geschreven. Maar het was vreselijk leuk om te doen, vooral toen ik de persoonlijkheid van Janne een beetje in de vingers kreeg en ik ook de andere huisgenoten leerde kennen. Nu, tien maanden later, staan de vijf boeken op het punt te verschijnen en ik ben echt heel benieuwd naar hoe jullie het gaan vinden. Laat je dat weten?

Back To Top