skip to Main Content

Zomer: Huisgenoten en naar de Theetuin!

Kijken jullie ook zo uit naar de zomer? Ik wel! Hopelijk kunnen we dan met z’n allen weer wat meer dan we nu mogen. Iets waar we allemaal naar uitkijken denk ik. De afgelopen weken is er veel gebeurd, veel dingen die de zomer voor mij, ook al is het pas maart, in luidden. Het allerbelangrijkste bijna-zomer-nieuws is het verschijnen van de vijfdelige serie ‘Huisgenoten’. Dit is het geheime project waar ik samen met mijn collega auteurs Saskia M.N. Oudshoorn, Chantal Claassen, Evelien de Raaff en Renée Olsthoorn de afgelopen maanden aan gewerkt heb.

Huisgenoten

In ‘Huisgenoten’ volgen we vijf vrouwen die na hun studententijd in hun studentenhuis zijn blijven wonen: Esmée, Eva, Lydia, Charlot en Janne. De vijf vrouwen beleven romantische, grappige en ontroerende avonturen terwijl ze steeds meer hun eigen weg gaan. Wij, als auteurs, hebben elk steeds een eigen personage voor ons rekening genomen en ik kan hier onthullen dat Janne het personage is waarvoor ik de verhaallijn heb geschreven. Janne is verpleegkundige en ze zit op kickboksen. Als ze op een dag een jonge tiener redt van een stelletje raddraaiers, verandert heel haar leven…

‘Huisgenoten’ was voor mij een uniek project om aan te werken. Opeens had ik vier collega’s terwijl schrijven normaal een eenzaam beroep is. Op de ‘Huisgenoten’ app die we samen hebben, vlogen de ideeën, grappen en foto’s heen en weer. Een heel bijzondere manier om aan een boek, wat zeg ik, om aan vijf boeken, te werken. Het was leuk en inspirerend en het resultaat is dan nu eindelijk verschenen. Ik ben er heel trots op en heel blij mee. En als je de zomer vast in huis wil halen: ga deze serie lezen, je kunt even heerlijk wegdromen! En volg onze ‘Huisgenoten’ facebookpagina, daar zie je alle nieuwtjes rond deze serie en je leest er regelmatig blogs van een van de ‘Huisgenoten’.

Huisgenoten

De Kleine Theetuin in de Duinen

Naast ‘Huisgenoten’ verscheen ook de zomeraanbieding van mijn uitgever Zomer en Keuning met daarin de aankondiging van het eerste deel van mijn nieuwe trilogie ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’. Dit boek gaat over de nichtjes Rosa en Fleur die samen opgroeiden in de bakkerij met theetuin van hun opa en oma in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is hun relatie danig bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken en hun leven onder de loep te nemen. Ik ben super trots op dit boek, ook omdat het zich afspeelt op een plek die een speciaal plekje heeft in mijn hart: Texel. Ik ben al vaak op dit eiland geweest, ik ga zelfs wel eens een dag, ook al is dat twee uur rijden. Ik vind het er fantastisch en ik hoop dat dit boek jullie ook het zomerse Texel gevoel geeft. En bij dit boek tref je als bonus lekkernijen uit de theetuin aan die je zelf kunt maken. Dat wordt dus smullen. ‘De Kleine Theetuin in de Duinen’ verschijnt begin juni.

Back To Top