skip to Main Content

Een stil jaar

Je hebt het vast wel gemerkt, het afgelopen jaar was het stil rond mij. Mijn oude website ging de lucht uit en behalve af en toe een klein berichtje op social media bracht ik je weinig nieuws. Dat was niet omdat ik maar een beetje aan het lanterfanten was, maar vooral omdat ik me aan het bezinnen was op wat ik nu precies wil in mijn beroep als tekstschrijver en auteur. In dit vreemde jaar dat achter ons ligt, ging ik ondertussen wel gewoon door met schrijven, maar dan achter de schermen, in stilte. Het resultaat daarvan gaan jullie in 2021 eindelijk lezen. Ik kan nog niet al te veel verklappen, maar een ding is al wel zeker: er komt in de zomer van 2021 een nieuw boek van mij uit. En dat is het eerste deel van een trilogie. Een trilogie waarbij je weer heerlijk kunt wegdromen en je op een eiland kan wanen… En meer zeg ik er niet over.

Nog meer projecten

Samen met andere auteurs ben ik ook al maanden bezig aan een ander groot project. Ik kan niet wachten om jullie daarover te vertellen, maar dat moet nog even wachten. Het wordt in ieder geval heel erg leuk en ik denk dat we heel veel lezers hier blij mee gaan maken. Ondertussen schreef ik voor diverse andere opdrachtgevers mee aan allerlei opdrachten. Zo heb ik voor Uitgeverij Noordhoff een leerpad over beschermd werken geschreven en later dat jaar een leerpad over dementie, waarin de nieuwe zorg standaard centraal staat. Aan het eind van het afgelopen jaar ben ik als freelance tekstschrijver aangenomen bij ThiemeMeulenhoff en dat betekent dat ik nog meer leer materiaal voor de zorg mag gaan schrijven de komende tijd.

Kleine onthulling

Oké dan, nog een kleine onthulling: maar heel weinig mensen weten dit, maar ik schrijf al een paar jaar voor Uitgeverij Marken, en ook dat ben ik het afgelopen jaar blijven doen. Uitgeverij Marken geeft series uit als Anne Maas, Dokter Daan en Villa Rosa, dat zijn die heerlijke wegdroom romans die je vindt in de supermarkten. Nu kan het kloppen dat je daar nog geen Anne West verhaal hebt aangetroffen en dat klopt want ik schrijf deze romans onder de naam Hilde Leyssens. Dus kijk eens in het schap als je tijd hebt. Ik heb inmiddels drie Anne Maas verhalen op mijn naam staan en vijf verhalen over Dokter Daan die op een Waddeneiland woont. Komend jaar ga ik aan de slag met een voor mij nieuwe serie: Villa Rosa.

Dus nee, stilgezeten heb ik niet, maar ik heb wel even bewust in de luwte geleefd. Maar in 2021 komen er nieuwe verhalen en gaan jullie weer veel van mij horen!

Back To Top